Eventcatering locaties

Vredespaleis


Vredespaleis detailReeds jaren verzorgen wij de dagelijkse in-house catering, de omlijstende catering van congressen, symposia, hoorzittingen, bijzondere vieringen en zijn zeer trots op onze titel “preferred house caterer” van het Vredespaleis.

Eeuwenlang werd Europa verscheurd door bloedige oorlogen. Oogsten werden verwoest, huizen geplunderd, families uiteengerukt. De samenleving raakte keer op keer ontregeld. De rauwe beelden van het strijdtoneel, die door de uitvinding van fotografie nu ook het thuisfront bereikten, deden afbreuk aan het idee dat oorlog onmisbaar was voor de glorie van vorst en vaderland. Zo kwam in de loop van de 19e eeuw het vredesideaal tot bloei als nooit tevoren. De politieke spanningen en daaruit voortvloeiende oorlogsdreiging op de drempel van de 20e eeuw, wakkerden de populariteit van de zich steeds wijder verspreidende vredesbeweging alleen nog maar aan. Overal in Europa en Amerika werden vredesorganisaties opgericht, die werden gevoed door de ideeën van bekende schrijvers en pacifisten als Leo Tolstoi, Bertha von Suttner en Alfred Nobel.

Het initiatief van de Russische Tsaar Nicolaas II om een internationale vredesconferentie te beleggen kwam precies op het juiste moment. Tijdens de Eerste Haagse Vredesconferentie in 1899 kwamen 26 landen bijeen om te spreken over ontwapening en de mogelijkheid van internationale rechtspraak, wat leidde tot de oprichting van het Permanente Hof van Arbitrage. In 1907 werd er in Den Haag een tweede vredesconferentie georganiseerd waaraan 44 landen deelnamen.

Tussen deze twee vredesconferenties in werd niet stil gezeten. Een hof, dat werkte aan wereldvrede verdiende een onderkomen van enige allure en ontzag. Tijdens de Tweede Vredesconferentie werd de eerste steen gelegd van het Vredespaleis. Niet alleen diende het bouwwerk tot onderkomen van een juridische instelling, het paleis belichaamde tegelijkertijd de al decennia lang gekoesterde droom van de wereldvrede.

In aanwezigheid van de koninklijke familie, geldschieter Andrew Carnegie en een internationale groep rechtsgeleerden, politici en pacifisten, werd de sleutel van het Vredespaleis op 28 augustus 1913 overhandigd aan het Permanente Hof van Arbitrage.

Grote Kerk Den Haag


Grote kerk detailDe Grote Kerk bevindt zich midden in het hart van het oude centrum van Den Haag op loopafstand van het bestuurlijke hart van Nederland. De leistenen vloer vormt een natuurlijk decor en de hoge gotische ramen bieden een sfeervolle lichtinval die herinnert aan vroeger.

Met onder andere hijspunten aan het plafond voor verlichting en krachtstroomaansluitingen bij pilaren zijn de faciliteiten echter helemaal van deze tijd. Mede hierdoor zijn de multifunctionele ruimten van de Grote Kerk hét ideale decor voor de meest uiteenlopende events.

In de Grote Kerk zijn geen kerkbanken en koorhekken, waardoor de ruimte geheel naar eigen wens ingericht kunnen worden.

Glazen Zaal


Glazen zaal detailAan de rand van het centrum van Den Haag, tegenover het Malieveld, ligt een locatie die met recht uniek te noemen is. Tussen de Portugese Synagoge en een statig 18e-eeuws grachtenpand aan de Prinsessegracht ligt de Glazen Zaal.

Een oorspronkelijk binnenplein overkapt met een glazen dak. De gevel van de Portugese Synagoge, één van de mooiste synagoges van ons land, is als permanent ‘decor’ in de zaal opgenomen. Onder het glazen dak en de deels glazen wanden wanen uw gasten zich buiten en onder de blote hemel. Tevens kent deze bijzondere locatie een uitstekende akoestiek.

Een karaktervolle locatie met een sobere schoonheid waar de bijzondere bouwstijlen van oud en nieuw elkaar ontmoeten.

Louwman Museum


Louwman museum detailHet Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.

De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dat doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon.

Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

Fokker Terminal


Fokker terminal detailDe Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw. De voormalige school voor luchtvaarttechniek is in 2009 her ontwikkeld tot evenementenlocatie voor de zakelijke markt. Sinds begin 2018 staat het gebouw op de Haagse monumentenlijst. De locatie is door de ligging nabij de snelwegen A4 en A12 zeer goed bereikbaar en beschikt over 400 parkeerplaatsen.

Het hart van het gebouw wordt gevormd door de indrukwekkende 9 meter hoge hangar van 35 meter breed en 68 meter lang. Vroeger stonden hier de vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden. De hangar wordt overspannen door een staalconstructie met glazen lichtstraten die zorgen voor fraai daglicht. Aan de achterzijde van de hangar zijn over de gehele breedte de imposante hangardeuren gesitueerd.

Een bijzondere, niet alledaagse, industriële en inspirerende omgeving met ongekende mogelijkheden, daar waar het geheel naar eigen wensen ingericht kan worden.

Gemeentemuseum Den Haag


Gemeentemuseum detailHet Gemeentemuseum Den Haag is een museum voor moderne kunst en kunstnijverheid in Den Haag. Het werd in 1866 gesticht als 'Museum voor Moderne Kunst'. Later werd tot 1998 de naam 'Haags Gemeentemuseum' gebruikt.

In het bijzonder is het museum bekend vanwege de verzameling werken van Mondriaan, Picasso, Van Doesburg, Monet en Toorop. Naast de vaste collectie presenteert het museum tijdelijke tentoonstellingen. Het huidige museumgebouw, een ontwerp in de stijl van het rationalisme door de Nederlandse architect Berlage, werd geopend in 1935.

Naast een collectie beeldende kunst, met schilderijen, beeldhouwwerken en affiches, bezit het museum een collectie kunstnijverheid, waarin onder meer porselein, mode, sieraden, stijlkamers en muziekinstrumenten.

Showcase


Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image
Showcase image